Son dakika bilgisiyle karşınızdayız! 5 Temmuz 2025 tarihinde Çanakkale'de meydana gelen bir deprem, hem yerel halkta hem de çevre illerde büyük bir endişeye yol açtı. Kandilli ve AFAD'ın verilerine göre, deprem anında bölgede yaşayan vatandaşlar kısa süreli panic yaşadı. Peki, bu depremin merkezi neresiydi ve büyüklüğü ne kadardı? İşte detaylar.
Çanakkale'de meydana gelen depremin büyüklüğü 4.3 olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi ve AFAD'ın verilerine göre, depremin merkezi Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi açıklarıydı. Yer altında 10 kilometre derinlikte meydana gelen bu sarsıntı, bölgedeki birçok vatandaşı alarma geçirdi. Depremin ardından sosyal medya üzerinde pek çok kullanıcı, depremin etkilerini ve hissedilen sarsıntıyı paylaştı. Spesifik olarak, depremin sadece Gökçeada değil, aynı zamanda Çanakkale Merkez ve civar ilçelerde de hissedildiği bildirildi.
Bölgede yaşayan birçok kişi, depremin sarsıntısını hissettiklerinde dışarıya fırladı. Bazı vatandaşlar, evlerini terk ederken ani bir yaygınlık ve korku içinde bulunduklarını ifade etti. Ayrıca, deprem sonrası yapılan araştırmalara göre, vatandaşlar arasında panik ve korku yaşandığı gözlemlendi. Yetkililer, depremin ardından halkı bilgilendirerek herhangi bir olumsuz durumda yapılması gerekenler hakkında bilgi verdiler.
Çanakkale Valiliği, olası hasarları ve can kayıplarını önlemek amacıyla yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde çalışmalar yürütmeye başladı. Öncelikle, bölgede bulunan binaların sağlamlık durumu değerlendirileceği belirtildi. Valilik, olası bir artçı sarsıntının yaşanma ihtimaline karşı vatandaşları bilgilendirirken, ihtiyaç durumunda acil yardım ekiplerinin her an hazır bekletileceği açıklandı. Ayrıca, deprem sonrası görevli ekipler, can kaybı ve yaralı durumu tespit edilmek üzere bölgeye gönderildi.
AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin yaptığı açıklamada, depremin ardından bölgede herhangi bir tsunaminin beklenmediği fakat halkın duyarlılığını ve hazırlığını artırması yönünde uyarılar yapıldığını belirtti. Çanakkale halkı, doğal afetlere karşı hazırlıklarını artırmak adına bilgilendirmelerle destekleniyor. Sağlık ekipleri, olası yaralanmalar için 24 saat hizmet vermekte olup acil durumlara karşı acil yardım hatları aktif durumda. Bunun yanı sıra, sosyal medyada bilgi kirliliğinin önlenmesi amacıyla yetkililer resmi kanallardan bilgi akışı sağlamaya devam ediyor.
Yerel halkın, depremin etkilerini hafif atlatması ve herhangi bir olumsuz durumu yaşamaması için olabildiğince dikkatli olması gerektiği ifade ediliyor. Çanakkale’nin coğrafi konumu, bu tür depremlerin oldukça sık yaşanabileceği bir bölge konumunda. Bu durumda, yetkililer sürekli olarak bölgedeki sismik aktiviteleri izlemek amacıyla geçmişte olduğu gibi çalışmalarına devam etmektedir.
Son olarak, Çanakkale halkını bilgilendiren yerel yetkililer, tedbirli olmayı ve resmi kaynaklardan gelen bilgileri dikkate almayı öneriyor. Depremler, doğal bir olay olsa da hazırlıklı olmak her zaman hayat kurtarıcı olacaktır. 5 Temmuz 2025 tarihinde yaşanan bu depremde tüm Çanakkalelilerin geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.